Over Elian Smit


Ik ben in Leeuwarden geboren in het jaar 1962.
Na 8 jaar in Leeuwarden gewoond te hebben verhuisden we naar Grou.
Hier heb ik met veel plezier gewoond en nog steeds vind ik het fijn om zo af en toe erheen te gaan, een rondje langs het meer en kanaal en een zucht te slaken: heh wat fijn.
Na een aantal sollicitaties werd ik in Drenthe aangenomen voor mijn eerste baantje in loondienst als Activiteiten Begeleidster. In dit psychiatrisch ziekenhuis heb ik een aantal functies vervuld
Toen in de jaren ’90 de bigregistratie een feit werd heb ik besloten het roer om te gooien.
Ik besloot de opleiding Elektrotechniek te gaan volgen. Hiervoor heb ik in 2002 mijn diploma behaald.
In 2003 ben ik begonnen met het geven van bijlessen.


Ik volgde als middelbare scholier de MAVO in Leeuwarden. Nu kiest iedere middelbare scholier in het derde jaar een profiel met daarbij het wiskunde niveau kiezen. In mijn tijd koos je de vakken waar je examen in wou doen.
Frans heb ik als eerste laten vallen dat was een drama net zoals gymnastiek 😀.
Wiskunde, natuurkunde, biologie en aardrijkskunde bleven.
Wiskunde vond en vind ik nog steeds super, maar om toch een hoger cijfer te halen heb ik bijlessen genomen. Als enige meisje in de klas met jongens ging ik tussen de middag naar meneer L. om alles trouw over te schrijven zodat ik thuis achter mijn bureautje mijn wiskunde opgaves kon maken.

Nadat ik had besloten het roer om te gooien heb ik een bedrijf in de arm genomen en kreeg ik de opdracht ga zoeken, ga op onderzoek uit wat je leuk lijkt en waarom. Al zoekende realiseerde ik me dat ik ooit, op dat moment lang geleden examen had gedaan in wiskunde. Hmm zou ik dat nu nog steeds leuk vinden.
Ik besloot om het deficiëntie programma wiskunde te gaan volgen aan de Hanzehogeschool te Groningen. 3 maanden achter elkaar 1 avond naar school en de rest thuis leren.
Heh heerlijk weer lekker voor over gebogen over mijn schrift met aantekeningen en het wiskundeboek.

IK heb wel eens gezegd dat je als vrouw in de techniek ergens punten op moet zien te scoren dan zit je goed bij de mannen. Bij was dat wiskunde. Elian wil je voor mij die en die wiskunde opgave doen dan krijg je van mij een kroket. Elian< ik begrijp dit niet, kun je me dat uitleggen. Tuurlijk geen probleem

na mijn diplomering besloot ik gewoon om het eens te proberen een kleine advertentie te zetten en al snel kwamen de eerste leerlingen. dat was in 2003.

Mijn kernwaarden

Geduld, Humor, Respect , Gelijkheid en Inzicht

Chat openen
1
Hebt u een vraag?
Hallo kunnen we je ergens mee helpen?