Privacyverklaring


Privacy verklaring

Elian, gevestigd aan Jardensweg 25 te Zuidlaren, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring

Contactgegevens:

https://www.eliansmit.nl.

Jardensweg 25

Zuidlaren

0623486101

 

Elian J.K. Smit is de Functionaris Gegevensbescherming van Elian. Zij is te bereiken via elian@eliansmit.nl.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Elian verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.
 
Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– Lijst met contactgegevens van de klant via een app
 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar.
 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Elian verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van uw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
– U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen en diensten bij u af te leveren
– Elian analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren. 
– Elian verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte. 
 

Geautomatiseerde besluitvorming

Elian neemt  niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Elian) tussen zit. Elian gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen: MailChimp 
 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

 
Elian bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor:
1 Fiscale verplichtingen. Facturen dienen we 7 jaar te bewaren
2 Persoonsgegevens in verband met de afgenomen diensten worden niet langer dan 5 jaar bewaard
3 Persoonsgegevens in verband met het versturen van de nieuwsbrief worden verwijderd indien u zich afmeld.
4 Persoonsgegevens verzameld door Google Analytics worden na twee jaar verwijderd 
 

Delen van persoonsgegevens met derden

 
Elian verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Elian blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
 

Nieuwsbrief

Wanneer U bent ingeschreven op onze nieuwsbrief, een contactformulier hebt ingevuld en geen e-mail meer van ons wilt ontvangen, dan hebt U ten allen tijde de mogelijkheid om U uit te schrijven door middel van een link onderaan de e-mail die wij hebben verzonden of door contact met ons op te nemen.

We maken gebruik van een e-mailsysteem om je persoonsgegevens (o.a. Voornaam, e-mailadres) op te slaan. Dit verloopt via de servers van Mail Chimp. De servers van Mail Chimp staan in Amerika (Verenigde Staten). Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt worden in Amerika. Klik hier voor het privacybeleid van Mail Chimp

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Elian gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Elian gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. 
 
Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. 
 
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
 
 

Google Analytics

Elian houdt statistieken bij Via Google Analytics. Hiervoor worden cookies geplaatst. Wij willen graag wetten hoe bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks de website bezoeken. Deze gegevens kunne we gebruiken om de website voor U en andere bezoekers  te optimaliseren. Wij willen niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij U zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig Klik hier voor meer informatie over het beleid van Google Analytics . persoonsgegevens verzameld bij Google Analytics worden na twee haar verwijderd.

Reacties

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. 

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactie formulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

 

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatie gegevens inzien.  

 

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s , afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.
Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website

 

Social Media

Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Soial Media (share buttons).

Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees ede privacy verklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen.

– Facebook

You Tube

Welke rechten u hebt betreffende Uw data

Als u een account hebt op deze site of u hebt reacties achter gelaten, kunt u ons verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke gegevens die we van u hebben, inclusief alle gegevens die u ons hebt opgegeven. U kunt ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van u hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratie, wettelijke of beveiliging doeleinden. 


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast hebt u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Elian en hebt u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekend dat u bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar elian@eliansmit.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee ts sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummer onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN)  zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Wij reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Elian wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Elian neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via elian@eliansmit.nl. Elian heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen: 

 

– Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.