Hoe het begon.

‘Ga er over schrijven. Er is nog zoveel te vertellen over hoogbegaafdheid en alles wat je hebt ontdekt en nog gaat ontdekken daarmee kan je een ander helpen’, zei Adienne van den Bos van Gifted People tijdens het online spreekuur dat ik had aangevraagd. ‘Okee ‘, zei ik met een bepaalde gereserveerdheid.

Na dit gesprek spookte er van alles door mijn hoofd. Pff wie zit er nou op mijn verhaal te wachten en wat als ….en als ik het doe dan moet ik het ook af maken maar dan wil ik ook dat het gelezen wordt en…. en …..
En voordat je het in de gaten hebt verstrijkt er veel tijd en popt dat idee zo af en toe op als een soort popcorn wat tegen de de deksel van de pan aan popt. En weer ga je nadenken: zal ik wel zal ik niet.
Dus Elian neem nu een besluit, ga je nu beginnen te schrijven en dan maar kijken hoe het gaat, of ga je het idee in de prullebak gooien.
Hmm dat laatste was geen goede optie, ik heb ervaringen opgedaan en ook al zou ik er maar 1 persoon mee bereiken, 1 persoon die er misschien iets aan heeft dan is het zonde van je ervaringen en ontdekkingen om er niks mee te doen.
Al doende kan ik bijsturen en misschien is de lol er over een tijdje af en wordt het moeilijk om er mee door te gaan maar het avontuur roept en ik gooi mezelf nu in het diepe.

Dus hier gaan we dan, mijn reis, mijn ontdekkingen, mijn hoe ga ik om met, nadat ik door kreeg dat ik hoogbegaafde kenmerken heb.

Mijn intentie is dat er nog vele bloggen zullen komen. Wil je op de hoogte blijven. Klik dan hiernaast op de blauwe knop.

Of misschien gebruik je liever het contactformulier.

Het was in het voorjaar van het jaar 2020. Een moeder had me gebeld met de vraag of ik plek had voor haar 4 hoogbegaafde kinderen. Ja dat had ik. Informatie uitgewisseld en afspraken gemaakt.
Nadat de leerlingen een aantal keren waren geweest kreeg ik momenten van herkenning maar verder gebeurde er niks. Totdat ik op 10 juli datzelfde jaar de televisie aan zette om nog even naar de uitzending van Beau te kijken.
Meestal, en dit was geen uitzondering, val ik midden in een programma. Op dat moment zie ik een man met grijs haar en die begint te vertellen over hardlopen in de supermarkt, nadat hij had gezegd: ‘ze denken in scenario’s .. ‘ dacht ik: oh uhh dat ben ik. En opeens begreep ik het: zo ben ik in mijn burnout terecht gekomen.

Uitzending Beau met Lodewijk Dekker
langere versie https://www.youtube.com/watch?v=T_mRm-fql_w&t=5s

Tot de volgende blog. ♥ Elian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Hebt u een vraag?
Hallo kunnen we je ergens mee helpen?